Ami Vegasban – Alsóörsön - Luganoban történt, az ott is marad

11 július 2017

Bár Cameron Diaz és Ashton Kutcher nem volt a vendéglistánkon, de azt mi is elmondhatjuk, hogy “ami Vegasban – Alsóörsön - Luganoban történt, az ott is marad!”. Vagy mégsem?

 

A chapter mondás szerint - mert nekünk van ám sok jó mondásunk, mindenre:) - szóval a mondás szerint kétféle időszámítás létezik a chapterben: Alsóörs, Open Road Fest előtti, és utáni. Ezt persze Gergely pápa még nem tudta, de az utóbbi 18 évben ez kérem így van.

A tomboló nyár programjai rendesen beleültetnek minket, H.O.G. Budapest Chapter tagokat hőtől duzzadó bőrüléseinkbe. Mindenki megtalálja motorozási szokásainak, időbeosztásának, és igényeinek megfelelő programot a túranaptárunkban. Feel the Freedom!

Az idei, 18. Open Road Fest is, mint mindig, önfeledt, baromi jó, 5 napos happeningje volt a hazai és a nemzetközi motoros közösségnek is.
Újra együtt bemotoroztuk a Balaton felvidék festői szépségű tájait, most már hagyományosan, a Poker Run keretein belül is.
Esténként a legjobb hazai és külföldi pop és rock bandák emelték a decibeleket és a hangulatot, mi pedig ezzel egyenes arányban olvadtunk egybe önmagunkkal, a csapattal és a fesztiválhangulattal.

A csúcspont - az egyik -, az idén is a szombati felvonulás volt! Azért van ott hang- és lóerő, ahol 12.000 motor kb. 20 km hosszan kígyózik a Balaton felvidéki dombok között. Sokan csak erre az eseményre érkeznek az ország minden tájáról! Igazi őrület! Ez aztán a HARLEY FEELING!

 
 
Ami Cameron Diaznak és Ashton Kutchernek a jackpot, az nekünk a 0. napi hagyományos LECSÓPARTY a’la Csüli.

Mitől ilyen más, mitől ilyen különleges ez a lecsó, annak ellenére, hogy azon a kb. 30 kilogrammnyi hozzávalón szemernyit sem változtat a chapter Séfje? Nos, tőlünk, a csapattól más. A chapter szellemisége, mi magunk vagyunk maga a fűszer. Előkerülnek a féltve őrzött, büszke házi pálinkák, a #csakmégegykiskínálósat #táncolólakkcipőkhelyett #táncolómotoroscsizmák hangulata. A fényeket és a zenét DJ Ágfalvi nyomta, így az idén is sikerült kivívnunk a kemping többi fesztiválozójának ámuló, kicsit irigykedő tekintetét, miszerint de jó lenne közétek tartozni Budapest Chapter tagok!

 
Kihez vándorolt a Vándordíj?

2009-ben Virág Krisztián gondolt egyet, és az akkori hazai H.O.G. Elnökök támogatásával meglapította a Magyarországi H.O.G. vándordíjat, amit azok a társaink kaphattak meg - eddig hatan-, akik a hazai H.O.G. életben értékteremtően, közösségformálóan tették dolgukat. Az átadásra a Fesztiválon került sor, péntek este, amikor a külföldi H.O.G. tagokat is üdvözöltük. Az idén Fekete László, a South Hungary Chapter Alelnökére esett a választás.

Háromgyermekes családapaként, valamint egy multinacionális cég felső-vezetőjeként bizony nagyon be kell osztania idejét, hogy elég kilométer kerüljön Ultrájába a szezon alatt. A huncut-szemű Alelnök feleségének, Gabikának, szerelmük kezdetén Jávával mutatta meg az örök várost, Rómát. Azóta HD Ultrájukon már a fél világot bemotorozták, és bizony a hazai H.O.G. rendezvényeken is jelenség, ahogyan bemosolyogja a teret. Mit jelent számodra a Vándordíj tulajdonlása 1 éven át? - kérdeztem Lacit.

“Maga a H.O.G. Chapter is sokkal inkább az embereket, a kivételes karaktereket, az életvidám társaságot jelenti számomra, és rengeteg energiát és vidámságot a különböző rendezvények által. Ez a díj is egy hihetetlen megtiszteltetés, visszajelzés a többiektől. Ezután is igyekszem még többet azon munkálkodni, hogy a magyarországi H.O.G. chapterek tagjai egymással minél többet találkozzanak, hogy ismeretségeken, barátságokon keresztül adjuk át minél több motoros társunknak a HARLEY-életérzést.”

A svájci órát, a svájci bicskát és a svájci csokit igenis lehet überelni! 26. H.O.G. Rally LUGANO

Elismerem, chapterünk 18 Harley-Davidsonja nem a svájci bicska, de még csak nem is a csoki reményében tett meg 2000 kilométert 4 nap alatt két keréken. Utaztattuk vasainkat vonaton, kompon - levegőben ugyan nem - de Svájc, Olaszország és Ausztria útjain annál inkább. A túra korelnöke, Bierer János szerint nem lett volna ilyen tökéletes ez a 4 nap, ha 600 km-en keresztül nem kellett volna le-fel cserélgetni az esőruhát, amiről minden motoros tudja, hogy ha nem passzentod tökéletesre, akkor bizony befúj, becsöpög, becsorog, mindenfelé utat törve motorozás közben.
Az egyetlen dolog, amiért mégis emlékezetesek ezek a nagy le-fel öltözködések, az nem más, mint az egymást zrikáló megjegyzések, csattanó poénok, és a látvány, ami inkább hasonlít egy harci átkelésen a Mekong folyón, semmint egy csilivili Harley-konvojhoz. A túra szervezője, Buza Sándor Elnökünk, hagyta Hecit (Hecendorfer Gábor) Road Captain-ünket elől érvényesülni, aki köztudott, nem sok olyan kanyar van Európában, amit már be ne motorozott volna.

 

Mielőtt átléptük a magyar-osztrák határt, a Four Rivers Chapternek megfizettük a vámot, ami Vári Zoli által H.O.G címkével ellátott köröstarcsai szilvapálinkában testesült meg. Zoli minden alkalmat megragad a vidéki chapterekkel való jó kapcsolat ápolására, ezért szervezte meg, hogy üdvözlés, beköszönés és egy ízletes folyami halászlé közös elfogyasztása nélkül át ne haladjunk testvérchapterünk területén.

 
 
 
 
 
 
 
A kalauz nem viccel! A jegy nem vész el, csak átmenetileg :)

A svájci hegyek és a Comói-tó megpillantása előtt azonban az #ülünkavonaton #mivagyunkalegvidámabbvagon #akalauznemkapabuzakolbászunkból #akihorkolfizetiareggelikávét próbára tette rendesen a szerelvény többi, ártatlan tekintetű utasát. Szóval a Rally hangulat megalapozódott, és egészen éjjel egy óráig felhőtlen is volt, amikor a szigorú tekintetű, akkurátus osztrák ellenőr ellentmondást nem tűrő hangon felszólította Leát és Lukit, hogy azonnal hagyják el a vonatot, le kell szállniuk, mert potyautast még akkor sem hajlandó vinni az osztrák vasút, ha az Budapest Chapter tag. Mi éltünk a meggyőzés létező minden erejével, azaz előkerült a mosoly, a meggyőzés különböző idegen nyelveken, a hazai bor-kolbász-szalonna-pálinka, de számunkra érthetetlen módon a hivatali esküjét komolyan vevő kalauz, állhatatosan kitartott a vasúti vonaljegyek bemutatása mellett. Nekünk mindenünk volt, csak az nem! Az utolsó utáni pillanatban - Lea végső elkeseredésében már elkezdett csomagolni - Dobai Attila egy hirtelen mozdulattal, hidegvérrel kinyújtotta kabinjából a két hiányzó jegyet, amiről senki sem tudja hogyan került az ágyába. Ő maga sem. Tagadta az utolsó vérig. Ez is Vegasban marad :)

Ennek az izgalmakkal, kalandokkal, csodálatos tájak bemotorozásával történő, sok-sok nevetéssel záruló júniusnak summázására Dobai Ági csillogó tekintetével tett kijelentése tette fel az i-re a pontot, amikor megkérdeztem tőle, hogy mi volt számára a legemlékezetesebb a túrán:

- Nem tudok egyet mondani. Minden olyan tökéletes volt. Tele vagyok érzelemmel :)

Nos, ezzel a végszóval, ha szeretnél hozzánk tartozni, elég, ha Harley-tulajdonos vagy, tudsz azonosulni a fent olvasottakkal, jó emberek közé vágysz, és elolvasod a Budapest Chapter honlapján, hogy mi is a teendőd és érezd velünk a Freedomot!

Tóth Zsuzsanna (Alelnök - Budapest Chapter)

 

<<  November 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

ORF

HDB

Four Rivers Chapter