“A Föld forog úgyis, az élet meg szeret…”

 

02 április 2017

A Buza Sanyi az Buza Sanyi. Ha Harley, akkor Wide Glide. Ha kolbász, akkor Buza. Ha zene, akkor Best Of. Ha játék, akkor Poker Run. Ha mikrofon, akkor TrendFm/Gazdasági Rádió és Danubius. Ha főzés, akkor izzasztott pirított kacsacomb kékforgács ágyon Deus-Deus-Lait körettel - dödöllével. Ha jó arcok, akkor HARLEY-DAVIDSON BUDAPEST CHAPTER!!!

Heterogénból homogént csinálni

A Michigani Menlo Innovation egy jelentős szoftverfejlesztő cég. Az új munkatársak felvételekor csak egy dolog érdekli őket, hogy az aspiráns hogyan passzol a cég kultúrájához. Ezért az önéletrajzokkal sem foglalkoznak. A fő szempont, hogy a munka során, a szoros együttműködésben hogyan tudnak a heterogénból homogént csinálni.
A felvételi során párokba osztják a jelölteket, minden pár kap egy gépet és egy egeret, valamint egy 20 perces feladatot, amin ötletelnek, együtt dolgoznak. 20 perc elteltével mindenki új párt kap és új feladatot. A végén az lehet a cég új munkatársa, aki a páros feladatokban a legtöbbet tudta kihozni párjából, aki kreativitásával a legjobb teljesítményre ösztönözte a társát. Aztán ebből következően ugye csapatát is.

Nos, a kreativitás, az alkotás öröme, a jó szervezőkészség, és az a bizonyos életbölcsesség, amivel jó vezetővé lehet válni egy olyan sok arcú, karizmatikus közösségben, mint amilyen a Budapest Chapter. Ezek azok a tulajdonságok, aminek birtokában Sanyi engedett a rábeszélésnek, és igent mondott, hogy 2016. novembere óta a Harley-Davidson Budapest Chapter Elnöke legyen.

A Halak jegyében született Elnökünk oly színes egyéniség, hogy azt sem tudom, melyik tevékenységével is kezdjem, mert Harley-s énjén kívül az élet számtalan területén feltűnik, aztán megrázza magát, odébb áll, hogy vagy főzzön valamit a TV-ben, vagy nyerjen egy Magyar Nagydíjat a nagypapa titkos receptjén alapuló családi cégével, vagy épp lenyom egy koncertet a billentyűk mögött, hogy aztán műsorvezetői retorikáját csodálhassuk meg. Szóval erre a személyiségtípusra szoktuk azt mondani, JELEN van. Nem lehet nem észrevenni.
A népszerű műsorvezetőből lett marketingkommunikációs tanácsadó és turisztikai újságíró egyébként alapítója egy internetes főzőiskolának is.
Buza Ildikó (pszichológus felesége) így fogalmazott: „Egyre fontosabb a férjemnek, hogy kézzel fogható nyomot is hagyjon maga után.”

A bakancs nem vész el, csak átalakul. Egy 1200-es Sportsterré

Egy Harley-s számára a születésnapok és a névnapok remek apropók arra, hogy szeretteink felkutathassák az üzleteket az általunk sóvárogva vágyott Harley-emblémával ellátott cuccokért, motoros kiegészítőkért, egy ezüst Rider’s Bellért, vagy egy testvonalainkat domborító szép ingért, pulcsiért, és a még macsósabb külsőt adó bőrdzsekikért. Így történt ez 2000. karácsonyán is a Buza családban, amikor a karácsonyfa alól kikandikáló HD bakancsot vissza kellett vinni az akkori Harley belvárosi üzletbe. Ugyanis Ildikó minden porcikáját - mit porcikáját - a gondolatát is ismeri Sanyinak, de valahogy ezt a bakancsot elméretezte, kicsinek bizonyult. És innentől indult el a lavina!

#irányaHarleybolt #bakancs-csere #az1200-asSporsterbekebelezett #szerelemelsőlátásra #SzőrGabiésatesztkör #afeketecsodagyőz #előretoltlábtartók #tőkormány #nemkérdéshazajönvelem #vajonmitszólIldikó? #Harleytulajdonoslettem #végüliscsakbakancsotakartamcserélni #egyszerélünk #LiveToRide #RideToLive

Buza Sanyi így lett HD tulajdonos. Olyan buzasanyisan:)

Jelenleg azzal a Wide Glide-dal rója az utakat, ami az indián ampelos lovak nemes színeit, a vadnyugat hangulatát tükrözi: a Föld terra színe, a tisztaság fehér színe, és az ég, ami szép és kék. Nincs ebben semmi turpisság, csak maga a sokszínű harmónia: a formába öntött gondolatok, Sándor egyéniségét tükröző motor.

A Poker Run Royal Flush-e

A hazai motoros események kavalkádjába igazi gyöngyszemként érkezett a Poker Run, ami 2009-ben, a balatonszemesi Vadvirág Kempingből indult el. Emlékszem, a kemping kapujában Viszkok Pali köszöntött minket lelkesen, Ildikó és Fülöp Viki pedig alig győzték a karszalagokkal. Az ötletet Sanyi és Pali, a két jó barát, egy amerikai útjukról honosították, amikor is belekeveredtek egy ízig-vérig amerikai Poker Runba, ahol magukkal ragadta őket a feeling. Ott és akkor eldöntötték, megcsinálják itthon is a Poker Runt. Megcsinálták. Olyan Buza Sanyi-Viszkok Pali stílusban. A legnagyobb sajnálatunkra Pali 2014. augusztus 29. óta már csak az égi motoros utakról figyeli mit is művelünk mi itt, de szellemisége, fülig érő, csibész mosolya, lendülete, mindig velünk marad. Bár Pali nagy űrt hagyott maga után, de a Poker Run sikere azóta is töretlen, és mi, Budapest Chapter tagok azért szeretjük, mert más klubok és márkák motorosaival is összekacsinthatunk az esti vacsoránál, vagy izgulhatunk ki is nyeri majd a főnyereményt, és mert a szombati nap 150-200 km-es motorozásába némi tematikusságot visz be az az 5 jó ízléssel kiválasztott hotel vagy étterem, ahol a pókerlapjainkat kihúzzuk. Szóval van benne motorozás, játék, eszem-iszom, országismeret, ajándék és verseny. Ez az a nap, amikor a BMW-k, a Hondák, a Yamahák, a Suzukik, Harley-k… és még sorolhatnám ökumenikusan, képesek egész nap hajtani egy kör dámáért, hogy meglegyen a Royal Flush.

Ehhez a körhöz nem kell kártyaasztalhoz ülni, elég motorra pattanni, bejárni a Sanyi és csapata által megtervezett túraútvonalat a Balaton körül és összegyűjteni öt kártyalapot. A célba érkezésnél a póker szabályok szerinti legjobb lapkombináció a nyertes, és közben persze szétzrikáljuk egymást. A hangulat páratlan: a Poker Runos muraui síeléseknél és a Farsangi bulikon is, ahol kőbe vésett szabály a dress kód: motoros ruha nem lehet jelmez, viszont koktélruha, az elegáns bow tie előnyben. :)

Mert egy Harley-snak a lehetetlen után is van lehetséges :)

Faggattam Sanyit chapter emlékekről, motoros sztorikról. Nyílván több kötetes könyvet tudna írni ezekről. Elnökünk számára az egyik legemlékezetesebb és legkedvesebb történet tavaly, Esztergomban történt, a 20. születésnapi bulinkon. Miután a saját kis chapter hajónkon Garami Gábor nyomta a diszkót, mi pedig nem kíméltük a hajópadlót, átballagtunk a Best Of koncertre. Már minden húr és hang és városi Best Of rajongó a helyén volt, amikor is kiderült, hogy a hangosítás megadta magát.
Befuccsolt a koncert…, le kell fújni. A közönség csak nem engedte, hogy kedvenc zenekara koncert nélkül távozzon, míg egyszerre csak elkezdtek saját életre kelni a dobverők, a cintányérok, a tamok, a lábgépek, és a szintetizátor. Ugyanis mi, Budapest Chapter tagok - leleményesen - szó szerint átcuccoltuk a zenekart szőröstül-bőröstül az 50 méterrel arrébb lévő, másik színpadra. Szegény hangszerek biztosan meg voltak illetődve a sok idegen kéztől és a nemes összefogástól, de mindenki túlélte ezt a kis kalandot.

 

Rajtad is múlik

Zárszóként idézem Buza Sándor Elnök szavait arról, hogyan szándékozik a heterogénből homogént alkotni:

“2017 minden tekintetben a megújulás éve lesz. Nem csak szellemiségében, hanem szervezeti felállásában is új feladatoknak, elvárásoknak kell megfelelnie a Budapest Chapternek. www.hog.hu Szellemiségében az egymás iránti tisztelet, a bajtársiasság, a bizalom – hiszen egy veszélyes tevékenységet művelünk – a nyílt, baráti tekintet kell, hogy legyen a vezérelv.

Az egyes egok alkotta sokszínűségünk miatt az alkalmazkodás képessége elengedhetetlen. A közösségért való tenni akarás vágya pedig megadhatja számunkra azt az izgalmi állapotot, mellyel mindenki sajátjának érezheti ezt a közösséget.
Tartozzunk egy olyan közösséghez, melyet magunk alakítunk olyanná, amilyennek szeretnénk.
Éljünk a lehetőséggel és ne csak megéljük a helyzetet.
Rajtad is múlik “

 

 

 

Tóth Zsuzsanna - Budapest Chapter Alelnök

<<  November 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

ORF

HDB

Four Rivers Chapter