H.O.G. Chapter tagnak lenni olyan sexy, fancy meg cool. Ugye?

20 február 2017

 

H.O.G. Chapter tagnak lenni sexy, fancy meg cool. Vagy inkább menő a Harley-sok körében?

Nem kérdés! Azaz oly egyértelmű a válasz! Két, igen lendületes csapatot, baráti szálakat is építő magyarországi chapter életképein keresztül szeretnélek kicsit belevonni kedves motoros társam ebbe az eszement jó kis feelingbe. Azt azért már az elején kőbe szeretném vésni, hogy mindhárom vidéki magyar chapter (Four Rivers, South Hungary és Pannon Chapterek) képviselik azt a virtust és szellemiséget, amire a Harley-Davidson márka kötelez, és amit a Harley-family jelent.

Mit is? Nos, a kilométer számláló itthon és külföldön is pörög rendesen Harley-Davidsonjainkban, a bajtársiasság a közösséghez értéket adni akaró szándék, és persze az a fajta hedonizmus, ami motoros csizmáikat az utolsók között viszi ágyba egy jó kis
#afoglalkozáselérteacélját#atorkunknemmaradtszárazon#asztalonegyideignemtáncolunk#chaptervacsora vagy HOG Rally után, nem beszélve a kihagyhatatlan alsóőrsi Open Road Festekről.

Szeresd a vasat, meg a mi mögötte van!

A Four Rivers Chapter Assistant Direktora, Virág Krisztián így látja az egy év alatt hihetetlenül megugrott taglétszám bővülésük (7-ről 24-re) okát:

“Kevesen voltunk, de akik maradtunk, komolyan foglalkoztunk a chapterrel. Találkoztunk, párbeszédet folytattunk cseh társainkkal is. Receptként használtuk és követendő példának vettük az Ostrava Chapter 150 fős tagságát, Chamber Ross (Consumer Experience Manager) pedig elindított minket egy jó úton.

inline_x0b13fe9a1e192ab9f5da11f1b816ff3_

Ez jelentette a legnagyobb előrelépést. Valljuk be, könnyű úgy csapatot alkotni, hogy nincs hátráltató tényező, mindenki egyet akar: együtt motorozni! Híre megy a jónak! Jöttek a tagjelöltek, régiek és újak, fiúk mellé a lányok is. A Harley-Davidson komoly vas. Mi komolyan akarjuk a közös élményeket, a közös utat! Hamarosan ismét új tagokat avatunk és ha belenéztek a naptárunkba, alig láttok program nélküli hétvégét pedig még alig kezdődött el ez az év.”

Ahogyan az Alapító, Havasi Nándor Elnök látja chapterét: “Amióta megfertőződtem a Harley-feelinggel, azóta elmondhatom, hogy nem csak maga a vas, hanem az emberek is lenyűgöztek, akik ezeket a gépeket megülték.
Amikor 2000-ben először jártam Faakerseen, csak kívülállóként láthattam, tapasztalhattam meg, hogy a H.O.G. tagok egy hatalmas családot alkotnak még a motormárkán belül is.
Elhatároztam, hogy ha lesznek társak otthon, akik vesznek még ilyen csodagépet, létrehozunk egy Harley klubot. Egy H.O.G. Chaptert. Ez nagyon lassan, de elindult úgy 2003-2004 táján.
Aztán jött a nemzetközi bejegyzés…pár jó év….sok nehészség (a dealer körüli problémák)…volt úgy is, hogy nem maradunk fenn ebben a formában, de kitartottunk. És megérte, mert az idei év nagy fordulatot hozott. Jött Ross, Virág Krisztián kitartó és áldozatos munkájának köszönhetően 24 főre bővült a csapat. Valami nagyon jó felé vettük az irányt! Mert mi büszkén valljuk, hogy: Born to be wild! “

Tudjátok-e, hogy mitől lett országszerte hírös a kecskeméti Fáklyás Pince? Nos, a South Hungary Chapter törzshelye, ahol a közgyűléseik és a klubestjeik is zajlanak. Harley-jaik kacsintottak már az északi fénynek, de jártak Új-Zélandon az Avatar forgatási helyszínén is, az amerikai túrákról már nem is beszélve.

Az őszi közgyűlésen számtalan rejtélyre fény derült. Miért is gondolom oly karakteresnek ezt a chaptert az újra választott Sarok Tóni Elnök-Alapítóval az élen. Nosztalgiázva a kezdetekről, dr. Pesti Gábor titkár életében elég mély nyomot hagyott ez az időszak. “Soha senki nem dolgoztatott engem annyit, mint akkor Tóni.” Hetente találkoztak az Alapítók (rajtuk kívül még Péter és Csilla), hogy a chapterélet elinduljon. Papp Peti Past Director (2012-2015) arra a kérdésemre, hogy mit tart direktorsága alatt a legnagyobb eredménynek, így válaszolt: “ Egyben tudtam tartani a csapatot. Tóni markáns vezetése után a gazdasági válság is megtépázta sorainkat. De sikerült életben tartani a Legendát.”

Az arcán örök mosolyt viselő Fogti Zoli emlékezetébe a vasfegyelem, a programok kötelező 70%-os látogatottsága, és az embert-vasat próbáló erdélyi mocsár-túrák ivódtak be kitörölhetetlenül. Ezeket a túrákat Orbán Feri Alelnök szervezte, és rendre a magasnyomású gőzben végezték a felismerhetetlenségig sáros motorok. A motorosnak sem kellett Zorro álarcot viselni az inkognitó miatt:)

Kereskai Gyuri a tagdíj kapcsán csupán annyit jegyzett meg, hogy a tagdíj nem boldogít, de a rajta vett pálinka egy jól átmotorozott nap után, mindenképpen igen!

 

Talán Fekete Gabika az egyetlen olyan asszisztance a magyar H.O.G.-osok között, aki elmondhatja, hogy élete párja, Fekete László (a huncutszemű Alelnök) szerelmük kezdetén Jávával mutatta meg neki az örök várost, Rómát. Azóta HD Ultrájukon már a fél világot bemotorozták. Valljuk be, Laci nem bízta a véletlenre. Ha van olyan nő, aki Rómáig és vissza a Jáva hátsó ülésén képes domborulni, az bármit kérhet tőle.
Nos, ha már a hölgyeknél tartunk. Kakukk Marcsi ugyan nem tudta szó nélkül hagyni Tóni motorjának szélességét az északi fjordokon, viszont mindenben segíti az Elnököt és a csapatot. Gátfalvi Kristóf felesége zanzásítva közölte, Kristóffal, miért is ragaszkodik a chapter programokon való részvételhez: “ Mert otthon veled rossz :):)”

Nos, ezzel a végszóval, ha szeretnél hozzánk tartozni, elég ha Harley-tulajdonos vagy, tudsz azonosulni a fent olvasottakkal, jó emberek közé vágysz, és elolvasod a Budapest Chapter honlapján, hogy mi is a teendőd: http://www.hog.hu/membership .

Széles út, napsütés, motorokat izzítsátok, mert jön a tavasz!
Tóth Zsuzsanna (Alelnök, Budapest Chapter)

<<  November 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

ORF

HDB

Four Rivers Chapter