16 július 2015

Motorosnak lenni olyan különleges.

“Harlisnak” lenni meg olyan cool.

Budapest Chapter tagnak lenni pedig presztízs. (www.hog.hu)

A Budapest Chapter Elnökének lenni: felelősség és megtiszteltetés.

 

 

 

 

 

A Budapesti Harley-Davidson hírlevelében újjá éledő chapter életünk bemutatására szánt rovat első riportalanya dr. Miholek István, akinek idén tavasszal szavazott bizalmat a Budapest Chapter motoros közössége. Az 1996. óta fennálló, legjelentősebb hazai motoros klub 4. elnökét köszönthetjük személyében, aki nős, két fiatal felnőtt leány büszke édesapja, és évtizedek óta sikeres üzletember. A sikerorientáltság és a küzdőszellem már fiatal korában is jellemzője volt, hiszen a magyar kötöttfogású birkózó válogatottat erősítette 10 éven keresztül. Közvetlenségével, jó humorával, laza, ámde mégis megfontolt stílusával hamar megnyerte a Budapest Chapter https://www.facebook.com/pages/Budapest-Chapter-Hungary tagságának támogatását.

Mikor és miért éreztél ellenállhatatlan vágyat, hogy Harley-tulajdonos legyél?

Egy régi barátom, Szórád Jóska volt, aki sok más mellett rávett a motorozásra. Ő adott kölcsön egy Harley-Davidson Wide Glide-ot, úgy, hogy - ez már hál Isten elévült - nagymotorra még jogsim sem volt, viszont a benzingőz és az a bizonyos Harley-hang rabul ejtett. Ez még 1997-ben történt. Ezek után vettem egy saját Road King-et és csatlakoztam a HOG-hoz. Ekkortájt történt, hogy cégünk volt az egyik fő szponzora az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválnak, ahol aztán esélyem sem volt nem megfertőződni ezzel az életérzéssel.

Mi volt eddigi legemlékezetesebb Harley-túrád?

Amikor először vettem részt az alsóörsi felvonuláson. Mivel Füreden van a nyaralónk, ott vártam a motorosokat, hogy csatlakozhassak hozzájuk. 10.000 motor közeledett felém, élükön Dobai Atilla, amikor véletlenül leesett az aranyórám a csuklómról. Nem kicsit volt izgalmas és kalandos szembefutni ezzel az óriási motoros tömeggel, hogy megmentsem az órámat.. Na, azóta a motoros felvonuláskor nem hordok semmilyen karórát.

 

 

 

Sikeres üzletemberként érzed-e valamilyen előnyét-hátrányát, hogy ha a Harley-don dübörögsz be a cégbe?

Nem érzek semmilyen hátrányt, sőt a kollégáim kifejezetten örülnek, ha motororral megyek a munkahelyemre. Így pontosan tudják – azaz hallják – hogy, mikor érkezem és mikor távozom... :)

 

Van-e ezzel kapcsolatosan valamilyen jó sztorid?

Az egyik áruházunk parkolójában rossz helyre parkoltam le a motorommal. Kérték, hogy egy fél méterrel állítsam arrébb a mocit. Na, én azt gondoltam, hogy a fene se fogja beindítani a motort, hanem simán a hátsó keréknél arrább teszem a gépet. Persze az összes áruházi kolléga kijött megnézni, hogyan teszem fél méterrel odébb a Harley-t. No, ekkor megtapasztaltam, hogy mit jelent az a 400 kg tömeg.

Jut-e elég időd a motorozás szenvedélyére?

Imádok motorozni, imádok jó társaságban lenni, ezért igyekszem minél több Budapest Chapter és egyéb motoros szervezésen ott lenni. Sajnos nem mindig tudok ennek megfelelni.

inline_mbd96125bec8702bfcbf981566ed025b_

Tavasszal a Budapest Chapter Elnökévé választottak. Mit jelent az a funkció számodra, és milyen kötelezettségekkel jár ez a pozíció?

Ez a pozíció megtiszteltetés. Azt jelenti, hogy a Budapest Chapter tagjai rám, és a megválasztott Elnökségre bízták, hogy a motorozás szerelmeseinek olyan igényes és színes klubéletet biztosítsunk, amelynek rendezvényeire a tagok szívesen eljárnak, ott BARÁTOK között legyenek. Azt gondolom, hogy ez idáig talán sikerült is...

 

 

Milyen terveid vannak arra nézve, hogy az ikonikus Harley-Davidson legnagyobb hazai klubja, és Európa egyik legrégebbi Harley-chaptere milyen módon folytatja az elődök hagyományait ill. újul meg elnökséged alatt?

A Budapest Chapter jövőre ünnepli 20 éves fennállását, ezért folytatni kívánjuk a korábbi Elnökség kiváló munkáját. Az a cél, hogy idővel a régió legjobb Chaptere legyünk. Sok hazai és külföldi remek motoros túrát szervezünk, javítani szeretnénk a tavaly ősz óta eltelt időszak kommunikációján, ennek megfelelően ráncfelvarrás is ráfér a Facebook és web oldalunkra is. Szeretnénk kiváló kapcsolatot ápolni a H-D Budapest márkakereskedéssel, és szervizzel, valamint a régiós HOG-al is.

 

 

Ugyancsak nyitottak vagyunk a többi magyarországi Harley és nem Harley Chapterek felé, hiszen közösek a motoros értékeink. Szeretünk motorozni, bulizni, barátkozni és segíteni másokon. Mindamellett nyitottak vagyunk mind az új, mind a volt - régi tagok iránt. Nem célunk, hogy taglétszámban nagyot növekedjünk. Inkább az együtt töltött idő- és a kapcsolatok minőségét szeretnénk erősíteni. Kiváló példa erre a legutóbbi hétvége, ahol Karabély-Soós Rita (Activites Officer) és Nagy Béla klubtagunk élményekkel teli csapatépítő programot szervezett számunkra. Ha eljössz közénk, sose érezd azt, hogy egyedül vagy, mindig van olyan baráti közeg, aki szívesen befogad.

Örömmel fogadjuk azon Harley tulajdonosok érdeklődését és szándékát, akik meg akarják a Budapest Chapter közösségét ismerni, és a fentiek szerint jobbító szándékkal közelednek felénk.

Köszönöm a beszélgetést. A „Mindenkiben van egy kis Harley! De leginkább bennünk!” szellemében kívánok széles utat, napsütést és fergeteges hazai és külföldi kilométerfaló túrákat.

Tóth Zsuzsanna (Budapest Chapter, Past Officer)

<<  November 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

ORF

HDB

Four Rivers Chapter