A tavaszi szezonnyitó és az őszi szezonzáró már úgy szerepel a naptárunkban, mint a családi születésnapok. Tavasszal már alig bírunk a vérünkkel az új távolságok meghódítása miatt, ősszel pedig az év során megtett kilométerek bűvkörében, a retinánkba beégetett tájakkal köszönünk el a benzingőztől a téli hónapokra. Hiába, ilyenkor a magyar H.O.G. Chapter tagok és free bikerek apraja-nagyja igyekszik megszellőztetni a csodavasaikat az Andrássy úton, meg aztán húzni egy kövéret az Alagútban, hogy már a Lánchídon is tudják, a város leglátványosabb motoros felvonulása érkezik, szebbnél-szebb Harley-Davidsonokon. Mind a 4 hazai Chapter képviselteti ilyenkor magát, és büszkén lebegteti a zászlóit a Hősök terén, a közös fotózáson.

 

Meg is ragadtam az alkalmat, és feltettem néhány régi-új hazai H.O.G. társamnak 2 kérdést. “Miért pont Harley?” és “Miért pont H.O.G. Chapter? A Budapest Chapter tagokon kívül nem volt nehéz szóra bírni a South-Hungary Chapter, a Four Rivers Chapter és a Pannon Chapter markáns képviselőit sem. Íme:

“Miért vagyok Harley tulajdonos? Miért, van más típus is?” (Szabó Csaba, Budapest Chapter)

"Létezik egy nehezen megfogalmazható, szinte megfoghatatlan érzés bennem részben a többi Harley-motoros, részben a vas iránt. Ez főleg a konvojban motorozás alatt csúcsosodik ki. Jó az előttem haladó haverom előzését hátulról támogatni, és jó, ha ugyanezt én is megkapom. Jó megélni az önzetlenség érzését, ami a mai elvadult üzleti világban végzetes hiba is lehet. A motoromat pedig úgy szeretem, mint a gyerekemet. Hamar megbocsátom a hibáit és büszke vagyok rá, ha megszólal.” (Sarok Tóni Elnök, South Hungary Chapter)

“Nekem a Harley egy valóra vált álom és szerelem. A H.O.G. a mosoly és a boldogság.” (Karabély-Soós Rita, Activities Officer, Budapest Chapter)

„Miért Harley? Mert minden Harley egy műremek, mely egyedi háttérrel és szellemiséggel rendelkezik. Miért Chapter? Mert fantasztikus érzés csapatban motorozni, és megosztani az élményeket, és később felidézni a legszebb vagy legizgalmasabb mozzanatait egy-egy túrának azokkal a társainkkal, akik szintén szerelmesei ennek a szellemiségnek.” (dr. Kiss Jenő, Budapest Chapter)

“Megvetted. Szerelem! De az út elején sem sejtheted, mi/ki vár rád, mire is számíthatsz! Minek a kivagyiság, ha belül is V2 dobog?” (Bihacker Ákos, Alelnök, Budapest Chapter)

“Amióta megfertőződtem a Harley-feelinggel, azóta elmondhatom, hogy nem csak maga a vas, hanem az emberek is lenyűgöztek, akik ezeket a gépeket megülték. Amikor 2000-ben először jártam Faakerseen, csak kívülállóként láthattam, tapasztalhattam meg, hogy a H.O.G.® tagok egy hatalmas családot alkotnak még a motormárkán belül is. Elhatároztam, hogy ha lesznek társak otthon, akik vesznek még ilyen csodagépet, létre hozunk egy Harley klubot. Egy H.O.G.® Chaptert. Ez nagyon lassan, de elindult úgy 2003-2004 táján. Aztán jött a nemzetközi bejegyzés…, pár jó év…, sok nehézség (a dealer körüli problémák)…, volt úgy is, hogy nem maradunk fenn ebben a formában, de kitartottunk. És megérte, mert az idei év nagy fordulatot hozott. Jött Ross, Virág Krisztián és a többiek kitartó és áldozatos munkája, kitártuk a kapukat és most már 7-ről közel 20 főre bővült a csapat. Valami nagyon jó felé vettük az irányt! Mert mi büszkén valljuk, hogy: Born to be wild!“ (Havasi Nándor, Four-Rivers Chapter)

“A Harley egy hangos motor, fotel kényelemmel. Olyan, mint egy jó barát, nem könnyű megszerezni, de ha megvan, akkor ragaszkodsz hozzá, és nehezen válsz meg tőle. A Harley nem csak egy vas, hanem olyan divat ikon a Harley-sok számára, ami a ruházkodáson, ékszereken át a normál hétköznapi használati termékeken megjelenik. A világ legnagyobb motoros közösséghez tartozni megtisztelés. Csapatban vagy, és nem magányos farkas. Ha itthon, vagy bárhol a világban találkozol egy másik Harley-ssal, akkor egy közös érdek biztos van. Az a motor és a motorozás szeretete, a többi pedig jön magától. (dr. Miholek István Elnök, Budapest Chapter)

“Ez egy gyerekkori szerelem, mert 13 évesen, az első Riga mopedemre Harley-Davidson feliratot festettem. Gyerekkori szerelem, mely azóta is tart, és ha motor, az csakis Harley! Miért H.O.G.? Mert ez a motoros családom.” (Lőrinc József, Csüli, Budapest Chapter)

“Motorozni jó dolog! Jó motoron motorozni élmény! Harley-n motorozni CSODA! H.O.G.® miért? Nem tudom! Miért öntenek el az érzelmek, ha egy jó filmet nézünk? Miért áll fel a szőr a karunkon, ha egy jó zenét hallunk? Senki nem tudja, mint ahogy azt sem, miért teljesen más és varázslatos Harley-n csapatni. Talán mert a lelkünkre hat. Ez a motor egy olyan szerkezet, ami vasból, acélból készült, mégis lelke van. Ez nem csak egy gép. Egy társ, ami repít minket az aszfalton a szabadság és boldogság felé…” (Koltai Gábor, Budapest Chapter)

“Harley? Benzintyúkként nekem szabadság… Gábornak kevésbé. Mi még!? Felszabadultság. Közösség. Örömforrás. Programok. Alsóörs. Természet. Illatok, szél, napfény. Rock. És...haverok, buli, fanta!” (Koltainé Laki Ildikó, Associate Member, Budapest Chapter)

“Nálam három fokozat van. Az első a motorozás, azaz a két kerék, az ezzel járó összes érzéssel, élménnyel együtt. A második fokozat maga a motor, ahol a lényeg, hogy pöfögjön, durrogjon, dönthető legyen és az élményekkel egyetemben érezzem az út közben az elemeket. A harmadik fokozat (ha már motor), akkor legyen HD, és az Ő különleges HD érzése, remegése, rázása, dübörgése. A H.O.G.-ot a társaság, a közös élmények, túrák, programok miatt szeretem.” (Lukács Sándor, Budapest Chapter)

„A Harley nekem az erő, a Legenda. A H.O.G. az összetartozás, barátság, jóban-rosszban.” (Nagy Béla, Budapest Chapter)

„Harley Owners Group. Lehetne más is, de mi itt vagyunk otthon. Itt találtuk meg magyar és külföldi motoros barátainkat. Együtt, sok társunkkal már 15 éve. Pedig én még csak 39 éves vagyok. Mennyi közös élményünk volt, s mennyi vár még ránk! Magyarországot is két keréken fedezzük fel, a H.O.G. rendezvényein, olyan helyekre gurulunk, ahova nem biztos, hogy magunktól elindulnánk. Semmi sem lehetetlen, de semmi sem kötelező. Nincs megkülönböztetés, nem érzek kényszert a csapattársaim részéről. Hiszem, hogy azért vagyunk együtt, azért jönnek közénk új tagok, mert nálunk első a Harley-Davidson, te is szereted, én is szeretem. Ez az, ami összetart minket. Olyan eszméket pedig nem keresünk, ami megoszthatna. Jóbarátok között élmény a közös túra, s ha elhagyjuk Magyarországot a felvarróval a hátunkon, barátként üdvözölnek idegen földön is. Harley Owners Group, én így szeretlek!” (Virág Kriszitán, Four Rivers Chapter)

„Az álmok arra valóak, hogy megvalósítsuk őket! Főként, ha azok még gyermekkorunkból erednek! Ez nekem a Harley-Davidson.” (Dömsödi János, Budapest Chapter)

„Ez egy olyan életérzés, melyet (talán) mindenki dédelget magában fiatalkorában. A filmekben is a kemény hősök mindig lovon, vagy motoron járnak! Nekem a szabad madár repülésének, a helytől való elrugaszkodásnak, a szabadság szimbóluma a motorozás! Van, aki meg tudja/kívánja/akarja élni ezt a vágyat és van, akiben el tudja nyomnyi egyéb más élmény utáni vágy. Akit egyszer (általában már igen fiatalon) megcsapott a benzingőz és a kipufogó illata, az nagy valószínűséggel felnőtt fejjel is rá fog ülni a vasra, hogy repüljön, újra és újra megérezze, élvezze, hogy a lábai között dübörög a V-motor, combjai közé szoríthat egy legendát, egy léghűtéses Harley-t és arcát a napba mártva, a csizmája talpa alatt fütyül a szél...!

Aki pedig egyszer megérezte, az már bele is szeret, és kéjes vággyal várja az újabb és újabb kihívást, ami maga az ÚT, a széles út. Az úton lenni élvezet, még ha a semmibe tart is. És mivel az ember társas lény és szereti megélni, megosztani az élményeket, érzéseket másokkal is, így a motorozás egy közösségi program is egyben, egy társadalmi érintkezési forma is. Mindig jó tartozni valakikhez, egy közösséghez, egy azonos érdeklődési körű Csapathoz és együtt múlatni az időt és együtt koptatni az aszfaltot. Közben barátokra, szerelmekre, haverokra találunk és az idő múlásával egyre erősebb lelki kötelékkel forrunk, fonódunk össze a közösen megélt események, élmények, kalandok során. Így lesz egy egyre bővülő közösség, egy nagy Család, melyet egyes idegen nyelvet beszélők egymás között H.O.G.®-nak is hívnak... Órákig tudnék még írni, de egyelőre most ennyi!” (Szabó Dzso, Budapest Chapter)

„Én a Harley-mon is a 4 ősi elem energiáját tartom kordában, és válok vele eggyé. És mágusként vigyázok Chapterünkre.” (Frabato, Budapest Chapter)

A fenti gondolatok is bizonyítják, hogy a motorjainkon, közösen megtett kalandok átszövik az utunkat, és az élmények más emberré tesznek minket. És ez így megy generációról-generációra.

Ne hezitálj, csatlakozz hozzánk!
www.hog.hu

Tóth Zsuzsanna (Past Officer)

<<  Október 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

ORF

HDB

Four Rivers Chapter