Nagyon kellemes hangulatú, vidám igazi motoros hétvégét töltöttünk együtt Gyulán, ahol a túra keretén belül támogattuk a VII. Várfürdő futást a sérült gyermekekért és átadtuk a Budapest Chapter adományát Szemes-Pásztor Balázsnak, egy látássérültek számára készült, televízió készülékhez csatlakoztatható kézi, digitális videonagyító berendezést.

 

Részletes beszámoló a hétvégéről Tolnay Andi tollából: 

Gyululás, ahogyan valaki találóan elnevezte a diszkós csapatból..

Május elsején, pénteken reggel ismét nyeregbe pattantunk, hogy részt vegyünk Petrovszki Attila által szervezett, Gyulán megrendezett VII. Várfürdő futás a sérült gyermekekért rendezvényen. A csapat új elnökünk, Miholek István vezetésével 2 rövid megállással, tempósan lemotorozott a Gyula melletti Steigervald tanyára, ahol a Majálison Petrovszki Attila édesanyja,Marcsi néni és Steigervald József nagyon szívélyesen fogadtak minket. Vendéglátóink meghívtak bennünket egy igazi kiadós „tanyasi” ebédre, amelyet ezúton is nagyon köszönünk! Jó hangulatban elköltöttük ebédünket, a csülkös babgulyás, a szürkemarha pörkölt  és a feljthetetlen fánkok megfelelő elégedettséggel töltöttek el minket!

Házigazdánk végigvezetett egyedülálló, több, mint 2000 darabból álló (gyulai parasztok által adományozott) tanyasi és korabeli mezőgazdasági eszközök gyűjteményén, miközben a gyerekek nyuszikat és szamarakat simogathattak (később mi sem tudtunk nekik ellenállni). Utána egy csikós bemutató, amelynek néhányan aktív résztvevői is lettünk, nem kis vidámságot okozva magunknak.

Később előkerült a Chapter zászló, majd Miki és Iván is, így már együtt indultunk Gyulára, a szállásunkra, ahol a fiúk 1 órán belül lenullázták a sörkészletet. Az alaphangulat már előtte is emelkedett volt, de a fenntartására feltétlenül újabb sörlelőhelyet kellett keríteni. Ez meg is történt, mintegy 50 méterre a szállásunk mellett folydogáló patak hídfőjénél - igen jó érzékkel - betértünk egy pindurka fedett teraszos kis sörözőbe (közben leszakadt az ég), és innen indultunk a vacsora helyszínére, a Gusto étterembe. A kerthelyiséget pont 3 perc alatt rendeztük át, és fergeteges jókedvünk nem ismert határokat. Az éttermet csak ajánlani tudom, különleges és finom ételekkel ellensúlyoztuk a tetemes sörmennyiséget, ráadásul, mint a legvégén kiderült, Pedro vendégei voltunk. Nagyon köszönjük a vacsorameghívást, de ez már igazán túlzás volt. Ha ezt előtte tudtuk volna…

Visszafelé szállásunkra a fiatalok betértek egy diszkóba, ahol a „Gyululás” elkezdődött és folytatódott, Miki, Jocó, Áki, Pedro, István és a két Gábor megtáncoltatta a lányokat, Mónit, Ildit, Anitát, így felhőtlen mulatozásba csapott át a hangulat. Mi pedig Péterrel Ivánnak asszisztáltunk napi utolsó szivarjához.

A reggeli ébredés azonban nem volt FELHŐTLEN semmilyen szempontból.Ennek ellenére vidám hangulatban kiráncigáltuk motorjainkat a szűk udvarból, magunkra húztuk esőruháinkat, és elindultunk a várhoz, hogy a futóversenyt felvezessük. Az esti mulatkázás a helyszínen is folytatódott, a maligánszint emlékei még nem halványultak el. A román határig kísértük a bringásokat, futókat, majd visszafelé a Koltai család úgy döntött, elege lett a társaságból és inkább beszereztek egy defektet. Jocó és Attila minden erejüket latba vetették, és végül visszahozták Őket (motor nélkül), hogy ismét csatlakozzanak a csapathoz, később a hazafelé tartó úton Ildiék szét is lettek osztva, hogy ez még egyszer ne forduljon elő. Mi ez idő alatt a gyulai vár árnyékában vártuk a 13.00 órát, amikor is rajz szerint ki kellett volna sütnie a napnak. A nap alighanem elveszítette az óráját, így ez némi késéssel történt csak meg.

Átadtuk a Budapest Chapter adományát Szemes-Pásztor Balázsnak , egy látássérültek számára készült, televízió készülékhez csatlakoztatható kézi, digitális videonagyító berendezést, amelynek nagyon örült, majd elindultunk hazafelé. Félúttól már verőfényes napsütésben húztuk a gázt az M5-ösön.

Egy nagyon jó hangulatú túrát mondhatunk magunkénak az időjárás szeszélyei ellenére, motoroztunk, adományoztunk, ettünk-ittunk-mulattunk és egyben hazaértünk. Mindezt feszültség és problémamentesen, a szabadprogramot is együtt töltve, széthúzás és klikkesedés nélkül.

Köszönet még egyszer Pedronak, Marcsi néninek és Steigervald Józsefnek a vendéglátásért!!!

Azt kívánom, a jövőben ez legyen a standard, minden Chapter társunk legalább ennyire érezze magát jól a közös túrákon, és aki nem akar kimaradni, az legközelebb csatlakozzon hozzánk!!!

Baráti öleléssel: Tolnay Andrea

 

<<  November 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

ORF

HDB

Four Rivers Chapter